Nancy
Nancy Recepten 28 dec 2019

Culy Homemade: gefrituurde spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayonaise

Wist je dat spruitjes uit de airfryer heerlijk licht en knapperig zijn? En bovendien klaar in een mum van tijd? Ze zijn lekker als bijgerecht maar ook superlekker als borrelhapje bij een glas bier of wijn. Helemaal met deze kerrie-mayonaise.

Hoe lang je spruitjes moet frituren in de airfryer, hangt af van de grootte van de spruiten én hoeveel je er tegelijk frituurt. Houd ongeveer 6 tot 10 minuten aan voor kleine spruitjes en haal er tussentijds eentje uit. Test met een mesje of ze gaar zijn en check of ze er lekker knapperig en bruin uitzien.

Schrik trouwens niet van de donkere blaadjes aan de spruitjes: die zijn júíst lekker en knapperig (zolang ze niet verbrand zijn, uiteraard).

Heb je geen airfryer? Dan kun je de spruitjes ook frituren in een friteuse of een pan met hete olie (op 180 graden). Houd de bereidingstijd dan goed in de gaten. Je hoeft de spruitjes dan niet vooraf door de olijfolie te husselen.

gefrituurde spruitjes
Nancy van Batenburg voor Culy

Spruitjes uit de airfryer

Verwarm de airfryer voor op 200 graden.

Maak de spruitjes schoon en haal een stukje van de onderkant af. Schud ze door elkaar met de olijfolie en wat peper en zout. Tip: dat gaat heel handig in een diepvrieszakje.

Doe de spruitjes in de voorverwarmde airfryer en zorg dat ze in een egale laag in het mandje liggen. Heb je veel spruiten? Bak ze dan liever in twee keer.

Frituur de spruitjes 6 tot 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de spruiten en de hoeveelheid. Zodra ze knapperig en gaar zijn, schep je ze over in een schaal. Garneer met grof zeezout.

Meng de mayonaise met de kerrie en serveer. Heb je veganisten op bezoek? Vervang dan de mayonaise door veganaise.

gefrituurde spruitjes

Meer lekkere recepten met spruitjes

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: gefrituurde spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayonaise
Sluiten