Maaike
Maaike Inspiratie 23 jul 2019

Gebruik miso als bindmiddel wanneer jouw groenteburgers uiteen vallen

Met kikkererwten maak je heerlijke falafelburgers en ook van linzen of zwarte bonen kun je heel goed een veggieburger maken. Helaas vallen deze burgers tijdens het bakken soms wel eens uiteen. Wat je dan moet doen? Gebruik miso als bindmiddel!

Waar gehakt goed aan elkaar blijft kleven, geldt dat voor groenten en peulvruchten lang niet altijd. Dat kun je natuurlijk oplossen met wat bloem, maar dan is er weer de kans dat je veggie burgers te droog worden. Een andere oplossing is ei, maar wanneer je het toch liever plantaardig houdt, dan blijkt miso ook heel goed te werken als bindmiddel.

Gebruik miso als bindmiddel wanneer jouw groenteburgers uiteen vallen

Miso als bindmiddel voor je groenteburgers

Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen, die wordt gebruikt in de Aziatische keuken. Lekker in een misosoep vol umami. Vanwege de plakkerigheid van de pasta kan een beetje miso ook wonderen doen als bindmiddel voor burgers. Zo heb je nooit meer zorgen over groenteburgers die je niet in een pan kunt bakken omdat ze dan uit elkaar vallen.

Extra pluspunt: de pasta functioneert niet enkel als bindmiddel, maar voegt natuurlijk ook een lekkere smaak toe aan je groenteburgers.

Meer doen met miso?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Gebruik miso als bindmiddel wanneer jouw groenteburgers uiteen vallen
Sluiten