Culy Homemade: gebakken bombay aardappeltjes

Bombay aardappeltjes zijn geliefd in de Indiase keuken. Deze kruidige gebakken aardappeltjes worden vaak geserveerd met een gebakken ei on top. Maar ze zijn ook de ideale vulling voor samosa’s.

Wat deze aardappeltjes zo lekker maakt, is de mix van Indiase specerijen. Daar kan je erg goed mee variëren en de hoeveelheid kruiden kies je zelf. Heb je bijvoorbeeld geen fenegriek in huis? Laat die dan gewoon weg.

Eet ze met een gebakken eitje of serveer ze als bijgerecht bij kip of een groentecurry.

Zo maak je de bombay aardappeltjes

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Verwarm de olijfolie op hoog vuur en neem een pan met anti-kleeflaag. Bak de aardappeltjes kort in de pan en zet dan het vuur lager. Laat ze ongeveer 10 minuten bakken met een deksel op de pan. Schud af en toe even met de pan om te voorkomen dat de aardappelen aanbakken.

Voeg dan de specerijen toe, mix ze goed door de aardappelen en laat nog 10 minuten verder garen. Als je denkt dat ze goed gaar zijn, haal je het deksel van de pan af en laat je ze nog even krokant bakken.

Strooi er een beetje koriander over en bak eventueel een eitje dat je bovenop de aardappeltjes legt.

Meer inspiratie uit India?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Meer leuke content? Like ons op Facebook