Inspiratie 12 apr 2019 Nancy

Winter is coming: Game of Thrones Oreo’s, Whisky en burgers

Game of Thrones

Je dacht je misschien volledig onder te kunnen dompelen in de lente, maar nee: winter is coming. Op je beeldscherm althans, want vanaf 15 april wordt het nieuwe én laatste seizoen van Game of Thrones uitgezonden. Om dit te vieren worden er de lekkerste GoT-geïnspireerde producten uitgebracht. 

Ben jij de dagen, uren en seconden tot seizoen acht aan het aftellen? Schenk jezelf tijdens het wachten alvast een glaasje GoT Whisky in of geniet van een GoT Oreo.

Game of Thrones Oreo’s

Het gonsde al een tijdje over het internet: Oreo had een cryptische boodschap geplaatst op Instagram, betreffende GoT. En ja hoor: de Game of Thrones Oreo’s zijn inmiddels een feit.

De koekjes zitten niet alleen in een speciale verpakking, ze hebben allemaal ook nog eens het reliëf gekregen van de vier huizen van Westeros die strijden om de Iron Throne. House Stark, House Lannister, House Targaryen (met driekoppige draak) en the Night King dus.

Tot onze grote spijt zijn de Oreo’s enkel en alleen te koop in Amerika. Wat die hard fans wel kunnen doen is de koekjes via Amazon bemachtigen. Daarnaast heeft Oreo ook nog eens de opening credits van GoT nagebouwd met Oreo koekjes.

Johnnie ‘White’ Walker

Dit is gelukkig wél verkrijgbaar in België: de ‘White Walker’ whisky van Johnnie Walker. Alleen al de woordgrap op zich is geniaal, maar je serveert de whisky ook nog eens recht uit de diepvries.

De Whisky wordt koud gefilterd tot 1,5 graden Celsius en bevat tonen van gekarameliseerde suiker en verse bessen.

Bron: Johnnie Walker Nederland

Game of Thrones whisky

Naast de Johnnie Walker ‘White Walker’ zijn er ook nog eens acht (!) limited edition Game of Thrones Single Malt Whisky’s uitgebracht.

De acht verschillende scotches zijn allemaal gelinkt aan één van de huizen uit Westeros. Zo heeft House Stark bijvoorbeeld een Dalwhinnie Winter’s Frost om te proeven en heeft House Baratheon een Royal Lochnagar van twaalf jaar oud.

Dracarys Burger bij Shake Shack

De beroemde burgerketen ‘Shake Shack’ uit Amerika heeft wel iets héél bijzonders bedacht. Zij serveren namelijk een volledig Game of Thrones-menu met onder andere een Dracarys Burger en een Dragonglass shake. De burger bevat een pittige saus, bacon en Monterey Jack-kaas. De shake is gemaakt met witte chocolade en munt, afgetopt met zwarte toffee, gelijkend op dragonglass.

Één kleine – of eigenlijk grote – catch: om dit menu te verkrijgen moet je het in vloeiend Valyrian bestellen. Oftewel: de fictieve voertaal in de serie. Gelukkig komt Shake Shack je tegemoet met een handleiding voor de uitspraak van hun menu-items. Een Drakaro Parkliapos burger bestellen gaat dus als volgt: druh-KAR-ro parr-klee-Ah-pos.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dracarys burger & Dragonglass shake #ForTheThrone. The double patty burger has a spicier Shack Sauce, plenty of bacon, & thin Monterey Jack slices. The minty white chocolate shake is yummy but my favorite part is the buttery toffee Dragonglass. @shakeshack x @gameofthrones menu reportedly only at the Madison Square Park location. #DracarysBurger #DragonglassShake #followmycrumbs

Een bericht gedeeld door follow my crumbs (@follow_my_crumbs) op

 

 

Kan je de Oreo-koekjes toch niet bemachtigen? Hier zijn drie gerechtjes met Oreo’s die je in de plaats kan maken:

 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Winter is coming: Game of Thrones Oreo’s, Whisky en burgers
Sluiten