Inspiratie 5 jan 2019 Paulien

Zo kan je je groenten en fruit sneller laten rijpen

Het is iedereen al eens overkomen: je wil een lekker receptje met avocado klaarmaken, maar die avocado ligt nog steenhard op het aanrecht. Of je wil een lekkere smoothie maken maar je banaan is nog groen. Dankzij deze tips kan je je groenten en fruit sneller laten rijpen.

Bananen

Had de supermarkt geen mooie gele bananen in het rek liggen? Dan maak je die toch gewoon zelf zeker. Stop je tros bananen in een papieren zak samen met een tomaat of een appel. Laat de zak een nachtje op het aanrecht liggen en je bananen zullen prachtig geel geworden zijn. Helemaal klaar voor jouw ontbijtsmoothie.

fruit sneller laten rijpen

Avocado

Neem een stuk aluminiumfolie en pak je avocado daarmee in. Doe het pakje gedurende tien minuten in een oven van 90°C. Haal de aluminiumfolie er voorzichtig af en je avocado is klaar om vlot geprakt te worden.

fruit sneller laten rijpen

Mango

Doe je mango in een plastic, afsluitbaar doosje. Kap er een grote portie rijst over en zorg dat je mango volledig bedekt is. Laat het fruit zo staan tot het zacht genoeg is. Dit kan na een nachtje al gepiept zijn, maar het kan ook een volledige dag duren.

fruit sneller laten rijpen

Ananas

Een ananas sneller laten rijpen duurt nog steeds wel een dag of twee. Snijd aan de kant van het kroontje een deel van het vruchtvlees af. Leg de ananas met het afgesneden deel naar beneden op een bord en doe er wat vershoudfolie rond. Laat de ananas zo 1 à 2 dagen in de koelkast staan. Zo wordt hij lekker sappig en klaar om te eten.

fruit sneller laten rijpen

Perzikken en pruimen

Leg de vruchten die je sneller wil laten rijpen met het steeltjesgedeelte naar beneden op een linnen doek. Vouw de doek dicht over de vruchten en laat zo op het aanrecht liggen. Na één dag zijn de steenvruchten al veel zachter en na twee dagen heb je de perfecte sappige hap.

fruit sneller laten rijpen

Kiwi

Deze truc werkt ook bij andere stukken fruit. Stop je kiwi (of peer of appel of sinaasappel) samen met een heel rijpe banaan in een papieren zak. De rijpe banaan verspreidt etheen in de zak en zorgt ervoor dat het andere fruit zoeter en sappiger wordt.

fruit sneller laten rijpen

Lees ook: Groenten en fruit die je niet in de koelkast moet bewaren

Bron: Tasty

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo kan je je groenten en fruit sneller laten rijpen
Sluiten