Nancy
Nancy Diner 30 jan 2019

Culy Homemade: frisse roze spaghetti voor Valentijnsdag

Sommige mensen bakken een taart voor hun geliefde, wij vinden niks zo romantisch als samen een bord koolhydraten delen. Deze Valentijnsdag verover je alle harten met deze frisse roze spaghetti met biet, ricotta, citroen en basilicum.

Door een saus van rode biet en ricotta te maken en die door spaghetti te roeren, krijg je roze spaghetti. Dat ziet er niet alleen leuk uit, het smaakt ook voortreffelijk. Het is een heel fris gerecht, met geraspte citroenschil, basilicum, walnoten en Parmezaanse kaas als voornaamste smaakmakers.

Opgelet: voor het maken van de saus is het handig als je een keukenmachine hebt.

roze spaghetti

Zo maak je deze roze spaghetti

Zet een volle waterkoker aan.

Schil de bieten en rasp ze fijn. Dat kan op een ouderwetse grove rasp of in een keukenmachine met rasp-functie.

Bak de geraspte bieten in een pan met twee eetlepels olijfolie en een snuf zout. Het duurt ongeveer 3 à 4 minuutjes tot ze zacht worden. Voeg 60 ml van het gekookte water toe aan de pan en laat nog 3 minuten sudderen.

Doe de bieten in een keukenmachine met de rest van de olijfolie. Hak ze tot je een gladde pasta hebt. Voeg dan de ricotta toe, samen met 1,5 theelepel zout. Laat de keukenmachine net zolang draaien tot je een gladde, roze pastasaus hebt. Als je geen keukenmachine hebt, kan je ook een krachtige staafmixer gebruiken.

Kook ondertussen de spaghetti al dente. Bewaar een beetje pastawater om de saus eventueel mee aan te lengen, als die wat te dik wordt.

Giet de spaghetti af en meng met driekwart van de roze saus. Voeg eventueel meer saus of wat van het pastawater toe. Wat je over hebt van de roze saus kan je een week bewaren in de koelkast. De saus is ook heerlijk als tapenade op een crostini.

Meng de walnoten, basilicum, Parmezaanse kaas en citroenrasp door de roze spaghetti. Dien op in een grote schaal of op groot bord met twee vorken. That’s amore!

roze spaghetti

Nog meer valentijnsinspiratie?

Reageer op artikel:
Culy Homemade: frisse roze spaghetti voor Valentijnsdag
Sluiten