Franse flaugnarde met rabarber

De flaugnarde is het zusje van de klassieker uit de Franse culinaire keuken: de clafoutis. Om een flaugnarde te maken gebruik je typisch vers en vooral zoet fruit zoals appels, abrikozen, pruimen of rabarber. Gebruik je kersen? Dan maak je een clafoutis. 

Recept voor flaugnarde met rabarber

Spoel de rabarberstelen en schil ze met een dunschiller. Snijd de taaie uiteinden er af en snijd de stelen in blokjes van 1 à 2 cm.

Splits de eieren. Neem een vetvrije kom en klop hierin het eiwit stijf, voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot je mooie dikke pieken krijgt.

Mix in een andere kom de bloem, eidooier, maïzena, suiker en vanille-extract. Schep het eiwit onder het bloemmengsel, roer het niet stevig door elkaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif de rabarber met wat bloem en schep deze voorzichtig door het beslag. Doe het geheel nu in ingevette schaaltjes en bak  gedurende 30 à 40 minuten in de oven.

Neem je flaugnarde uit de oven besprenkel met wat poedersuiker en serveer hem nog lauw.

flaugnarde

Bron: For the love of taste

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Franse flaugnarde met rabarber
Sluiten