Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 5 aug 2019

Foolproof kip grillen op de barbecue

Denk je aan de zomer, dan denk je aan gegrilde kip op de barbecue. Het is helaas niet altijd makkelijk om de kip lekker sappig en mals te krijgen. Geen nood, wij leggen je uit hoe je foolproof kip moet grillen op de barbecue.

De kans dat de kip door de hoge temperaturen te droog wordt of zwart van buiten en rauw van binnen is groot. Een droog stuk kip is niet wat je in je mond wilt steken en rauwe kip moet je altijd zien te vermijden. Daarom deze gouden tip: gebruik altijd een thermometer om te zien of de kip goed gaar is!

Foolproof kip grillen doe je zo

De truc is om de kip afgedekt tussen de kolen mee te laten garen, terwijl je al het andere lekkers boven op het rooster grilt. Eigenlijk is het heel simpel: verwarm een hoopje kolen zoals je altijd doet. Leg ondertussen de kip in een braadslee en maak met behulp van twee houten prikkers en een flink stuk aluminiumfolie een tentje om de kip. Zorg dat er geen as in kan komen, maar dat er wel genoeg ruimte is zodat de kip voldoende kan garen door de hete lucht.

Leg nu de braadslee met kip tussen de kolen en rooster de andere lekkere dingen intussen op het rooster van de barbecue. Na een uur tot anderhalf uur is de kip gaar. Omdat ‘ie flink veel tijd heeft gehad en goed beschermd is geweest, blijft het vlees heerlijk sappig.

Wil je de kip van tevoren marineren? Dat kan natuurlijk. Dit zijn de lekkerste marinades voor vlees en kip op de barbecue.

Meer recepten voor de barbecue vind je op lekkervanbijons.

In samenwerking met VLAM

Reageer op artikel:
Foolproof kip grillen op de barbecue
Sluiten