Paulien
Paulien Hotspots 12 aug 2019

De echte Latijns-Amerikaanse keuken bij Foodtruck Caliente

Op Reggae Geel vind je een heel uitgebreide waaier aan eten. Latijns-Amerikaans? Aziatisch? Afrikaans? Ze hebben het allemaal. Wij gingen een praatje maken met de vrolijke uitbaters van deze kleurrijke foodstands, zo weet jij voortaan welke foodtruck je eerst moet bezoeken op je volgende festival!

Tom Van Den Broeck staat achter de potten en de barbecue van foodtruck ‘Caliente‘. Zij serveren authentieke Mexicaanse gerechten. Van nachos met guac tot een spicy pulled beef burger. Wij konden net vijf minuten stoppen met kwijlen om snel dit interview af te nemen.

Wat voor soort eten serveren jullie?

“Ons concept is Latijns-Amerikaans. Dat is heel breed natuurlijk, maar wij focussen ons voornamelijk op de Mexicaanse keuken. Voor ons is het heel belangrijk om alle gerechten zo authentiek en zo vers mogelijk te serveren. We zijn hier vrijdag aangekomen en dan beginnen we meteen voor te bereiden. Onze pulled beef moet bijvoorbeeld wel een tijdje op de barbecue liggen, dus dan zorgen we dat we daar tijd voor maken. Ook onze salsa’s en onze sauzen maken we helemaal zelf.”

En waarom kies je dan specifiek voor de Mexicaanse keuken?

“Reden nummer 1 is dat ik daar zelf vijf jaar gewerkt en gewoond heb. Maar ook omdat we merken dat deze keuken nog vrij onbekend was in Nederland en België. Je hebt heel veel Aziatische restaurants en foodtrucks. Thais, chinees, Japans, Indisch, Vietnamees, … Die keukens vind je op de meeste plaatsen wel, maar echt goed Mexicaans vind je niet zo snel. Daarom is het voor ons ook zo belangrijk om niet de standaard Tex-Mex te maken, maar echt goed, authentiek Mexicaans eten.”

Wat is dan voor jou echt goed Mexicaans eten?

“Wel, het belangrijkste zit ’em eigenlijk al meteen in de drager: de tortilla. Als je die zelf maakt, heb je meteen al een veel smaakvoller gerecht. Maar je hebt bijvoorbeeld ook restaurants en foodtrucks die geen maistortillas gebruiken en laat dat nu net de backbone zijn van echt goed Mexicaans eten. Op echt heel grote evenementen zoals Reggae Geel maken we de tortillas niet vers, maar anders importeren wij altijd de mais uit Mexico. Zo zijn we zeker dat we de lekkerste tortillas hebben.”

Caliente

Wat is volgens jou het beste gerecht dat jullie hier serveren?

“Heel simpel: elk gerecht met pulled beef. Zo hebben we ook een nachoschotel, die heet ‘I want it all’. Dat is ons duurste gerecht en dan krijg je nacho’s met onze zelfgemaakte kaassaus, zelfgemaakte salsa, jalapeno’s, koriander, tomaten, guacamole en het traag gegaarde pulled beef.”

Wat is zo leuk aan koken op Reggae Geel?

“Het is al ons vierde jaar hier op het festival en een van de leukste dingen aan Reggae Geel is dat het een groot festival is, maar geen gigantische massa zoals bijvoorbeeld op Rock Werchter. De mensen die hier naartoe komen eten ook allemaal graag, wat misschien ook wel wat met het genre te maken heeft. De vibe die hier hangt is ook heel gemoedelijk, heel chill en dat maakt het natuurlijk ook heel aangenaam werken.”

Caliente

Waar kunnen we jullie deze zomer nog terugvinden?

“Ons volgende grote evenement is Pukkelpop, dus daar kan je ons zeker nog vinden. Voor de rest loopt het hier in België voor ons stilaan op z’n eind. Maar vlakbij de grens vind je ons ook op de zomerparkfeesten in Venlo, op de Culikaravaan en we staan ook elke week in Hilversum in de foodhall.”

Lees ook: 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
De echte Latijns-Amerikaanse keuken bij Foodtruck Caliente
Sluiten