Nancy
Nancy Recepten 20 okt 2019

Flaó Brûlée: crème brûlée meets cheesecake (van Sergio Herman)

Wat krijg je als je crème brûlée kruist met cheesecake? En er nog een flinke scheut Ibiza doorheen roert? Flaó Brûlée dus: een dessert dat bedacht is door Sergio Herman. Het staat in zijn nieuwe kookboek ‘Sobremesa’: zijn ode aan Ibiza.

‘Sobremesa’ is een prachtig boek geworden. Niet alleen is het een verzameling héérlijke recepten van Sergio, maar ook de mooiste beelden van Ibiza vind je erin terug. Prachtig gefotografeerd door Kris Vlegels en mooi opgeschreven door Mara Grimm. De titel is een verwijzing naar de Spaanse traditie van uitgebreid natafelen en relaxen na een diner.

In dit artikel delen we de Flaó Brûlée, waarover Sergio in ‘Sobremesa’ schrijft: “Dit dessert is geïnspireerd op de cheesecake van Ibiza: flaó. Deze taart dankt zijn unieke smaak aan anijszaad, munt en andere kruiden, die gebruikt worden in Hierbas de Ibiza, een anijslikeur die op het eiland veel als digestief wordt gedronken.”

Foto: Sobremesa

Zo maak je Flaó Brûlée

Halveer de vanillestokjes over de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm de room met het vanillemerg, de vanillestokjes, de venkelpollen, de jeneverbes, de tijm, de rozemarijn, de munt, de sinaasappel- en limoenrasp. Laat even afkoelen.

Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius. Klop de eidooiers met suiker tot een luchtige en crème-achtige textuur. Schenk de geïnfuseerde room er geleidelijk bij. Roer tot een egaal mengsel. Zeef en laat afkoelen.

Schenk de massa in de ovenschaaltjes. Vul een ruime ovenschaal met een laagje water en plaats de ovenschaaltjes erin. Zet 45 minuten in het midden van de oven. De crème brûlée is goed als hij bij het schudden stevig blijft, maar wel meebeweegt. Laat opstijven in de koelkast.

Meng passievrucht, ananasblokjes, chilivlokken en zwarte olijven. Prik de ananasrepen op houten prikkers. Bestrijk de ananas rondom met de Hierbas. Gril 5 minuten rondom en bestrijk tussendoor met de Hierbas. Verfris met enkele druppels limoensap en -rasp.

Bestrooi de crème brûlée met een dunne laag bruine suiker en karamelliseer met de crème-brûléebrander. Lepel de fruitsalade eroverheen. Serveer met een bol of quenelle amandel-ijs en de gegrilde ananas.

Foto: Sobremesa

Sobremesa – mijn Ibiza – van Sergio Herman (Carrera Culinair) is nú te koop voor 34,99 euro. 

Fan van Sergio Herman?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Flaó Brûlée: crème brûlée meets cheesecake (van Sergio Herman)
Sluiten