Nancy
Nancy Recepten 1 feb 2020

Culy Homemade: feestelijke blondies met discodip en beurre noisette

Blondes have more fun zeggen ze weleens. Of dat klopt, durven we niet te zeggen. Het geldt in ieder geval wel voor deze feestelijke blondies. Je hoef ook zeker niet bang te zijn: de beurre noisette zorgt ervoor dat ze niet mierzoet zijn.

Blondies zijn het blonde zusje van brownies. Maar dan zonder de chocolade. Wat er wel in gaat? Alle andere lekkere ingrediënten. En in dit geval: beurre noisette, witte chocolade en heel veel discodip.

blondies
Foto: Nancy van Batenburg voor Culy

Feestelijke blondies: zo maak je ze!

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een bakvorm van ongeveer 22 bij 22 centimeter klaar. Vet ‘m in met wat boter en bedek met bakpapier.

Maak de bruine boter (beurre noisette) door de boter te laten smelten in een pannetje. Blijf roeren tot de boter schuimt en wacht tot je bruine deeltjes ziet ontstaan en de boter naar biscuitjes gaat geuren. Giet de boter uit in een kom en laat een beetje afkoelen.

Meng in een ruime kom de bloem met het bakpoeder, maizena en zout.

Meng in een andere ruime kom de licht afgekoelde bruine boter met een garde met de bruine suiker en de kristalsuiker. Voeg de eidooiers en het vanille-extract toe.

Vouw met een spatel voorzichtig het bloemmengsel door het botermengsel, tot je een homogeen beslag hebt. Roer de stukjes witte chocolade erdoorheen en de helft van de discodip. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met de spatel. Zet de vorm in de oven.

Bak de blondies 10 minuten en strooi dan de rest van de discodip eroverheen. Zet terug in de oven en laat nog 10 tot 15 minuten bakken, tot een satéprikker droog uit de blondies komt. Laat even afkoelen in de bakvorm en snijd de blondies daarna in rechthoeken of vierkanten.

blondies
Foto: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer zoete snacks

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: feestelijke blondies met discodip en beurre noisette
Sluiten