Nancy
Nancy Gevogelte 12 mrt 2019

Culy Homemade: fatteh (gezonde Libanese nacho’s)

Libanese fatteh: grote kans dat je daar nog nooit van gehoord hebt. Het bestaat uit restjes knapperig Libanees pitabrood, gemengd met kikkererwten en yoghurt.

Dit is een versie met kip en brood in driehoekjes, voor een – gezondere – versie van nacho’s, op z’n Libanees.

Fatteh lijkt ook wel wat op fattoush: een ander lekker Libanese gerecht dat bestaat uit geroosterde stukjes pitabrood in een salade. Het woord fatteh betekent ‘kruimels’. Dit gerecht is dan ook meestal een verzameling van restjes, die samen een heerlijke mengelmoes van smaken en texturen opleveren.

Het gerecht doet ons erg denken aan een soort gezondere versie van nacho’s, op z’n Libanees dan. Deze fatteh smaakt dan ook minstens even lekker als de Mexicaanse variant.

Zo maak je Libanese fatteh met kip

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de Libanese broden elk in 8 punten en verspreid ze over een bakplaat. Bak ze 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze bruin en knapperig zijn.

Rooster de pijnboompitten in een ruime pan tot ze goudbruin zijn.

Wrijf de kip in met de specerijen en bak de dijen (in dezelfde pan) in een laagje olie. Van zodra ze gaar en knapperig zijn, laat je ze even rusten op een snijplank. Trek het vlees daarna uit elkaar in stukjes.

Verhit een eetlepel olijfolie in een sauspannetje en laat de knoflook hier ongeveer een minuutje in bakken (let op dat het niet bruin wordt!). Voeg de yoghurt en het zout toe, roer goed door en verwarm de yoghurtsaus ongeveer 5 minuten, tot het mooi dun is. Let op dat het niet gaat koken.

Roer een deel van de kikkererwten en een deel van de fijngehakte peterselie door de yoghurt.

Verdeel de pitachips over een grote schaal. Schep de knoflookyoghurt erop en verdeel de kip, de achtergehouden kikkererwten en de pijnboompitten erover. Maak af met de rest van de peterselie en serveer meteen het gerecht.

Ontvang Culy nu in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: fatteh (gezonde Libanese nacho’s)
Sluiten