In dit restaurant in Staten Island staat elke avond een andere bomma in de keuken

In de keuken van restaurant Enoteca Maria in Staten Island, New York vind je geen chef-koks. De keuken wordt namelijk gerund door … bomma’s!

Elke avond staat er een andere nonna achter het fornuis. De grootmoeders komen vanuit alle delen van de wereld en brengen zo hun eetcultuur en familierecepten naar het restaurant.

Enoteca Maria

Jody (Joe) Scaravella opende dit kleine restaurant in 2007 zonder enige kennis van koken. Als kind van Italiaanse immigranten groeide hij op met de kookkusten van zijn Italiaanse nonna. Als eerbetoon aan haar besloot hij een aantal Italiaanse grootmoeders te vragen hem te helpen in de keuken. De nonna’s bereiden sindsdien met alle liefde (en bijbehorende Italiaanse passie) hun eigen familierecepten in de kleine keuken.

Elke avond een andere bomma in de keuken

Omdat elk land zijn eigen eetcultuur heeft kwam Joe drie jaar geleden op het idee om elke dag een grootmoeder uit een ander deel van de wereld uit te nodigen om haar familierecepten te bereiden.

Zo eet je bijvoorbeeld op woensdag een familiegerecht uit Sri-Lanka, donderdag Armeense gerechten en luid je het weekend in met traditionele hapjes uit Panama.

Als vaste waarde staat er nog elke dag een Italiaanse nonna in de keuken, zodat je altijd kunt kiezen uit Italiaanse gerechten die al generaties lang meegaan.

Succes

Het verhaal van Enoteca Maria en haar nonna’s is inmiddels zo’n succes dat er een kookboek is uitgebracht: Nonna’s House: Cooking and Reminiscing with the Italian Grandmothers of Enoteca Maria, waarin de Italiaanse nonna’s hun familierecepten delen.
En daar blijft het niet bij: Joe heeft de rechten van zijn verhaal verkocht aan een filmproducer, dus misschien zien we hem binnenkort in de cinema. Wij willen daar zeker naar gaan kijken!

View this post on Instagram

After losing his mother and sister within the same year, Jody Scaravella was struggling to figure out life without the matriarchs of his family. His grandmother had died seven years before, and he was desperate for an outlet to transform his pain into healing. Scaravella was raised in an Italian American household in Brooklyn, where his mother, Maria, and his grandmother, Dominica, made sure to sprinkle a dash of love into everything they cooked. In the same kitchen where they prepared traditional meals, Maria and Dominica also passed down their Italian heritage. Scaravella turned back to his upbringing for solace, and nearly 11 years ago opened restaurant #EnotecaMaria in the heart of St. George, #StatenIsland’s historic district. His intention was not just to serve up hearty Italian meals passed down from previous generations, but to bring together the Italian grandmothers of New York to cook them. Each dish is prepared with the love that only a grandmother can give. Read about the NYC restaurant where #grandmas share their cooking and their culture at the link in profile. 📷 @yesmagazine_

A post shared by Civil Eats (@civileats) on

Enoteca Maria
27 Hyatt Street
Staten Island, New York

Bron: BBC

Meer leuke content? Like ons op Facebook