Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 21 mei 2018

Een groentegerechtje uit Indonesië: gado gado

Gado gado is een gerecht uit Indonesië dat bestaat uit een mix van groenten, gekookt ei, een schep pindasaus en kroepoek. Gado gado is heel geschikt voor vegetariërs als je de kroepoek vervangt door emping (kroepoek van de melinjonoot).

Gado gado betekent ‘mix mix’ en dat is precies wat je gaat doen als je dit groentegerechtje uit Indonesië klaarmaakt.

Het recept voor gado gado

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de eieren in een steelpan met water, breng het water aan de kook en kook ze 5 minuten.

Breng nog een grote pot met water en zout aan de kook. Snij ondertussen de snijbonen in stukjes en snijd de Chinese kool fijn. Doe als eerste de snijbonen in de pot met het kokende water. Haal ze er na 3 minuten weer uit. Spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.

Leg daarna de sojascheuten en de Chinese kool kort in het kokende water en spoel daarna eveneens af met koud water. Snij de komkommer in lange repen.

Giet de eieren af, pel en snij in vieren. Warm de pindasaus op met de sambal en roer goed door.

Verdeel de rijst over de kommetjes. Leg daarop de Chinese kool, sojascheuten, snijbonen, komkommer en ei. Schep de pindasaus erover en bestrooi met de gebakken uitjes en kroepoek.

Een groentegerechtje uit Indonesië: gado gado
Reageer op artikel:
Een groentegerechtje uit Indonesië: gado gado
Sluiten