Recepten 17 mrt 2019 Britt

Dublin coddle: heerlijk koken op z’n Iers met restjes

Happy St. Patrick’s Day! Vandaag is het dé Ierse nationale feestdag. Daarom kleurt Culy voor een dag groen en brengen we Ierland naar jouw keuken. Want zoals ze daar zo mooi zeggen: a good recipe is like a four leaf clover, hard to find but lucky to have

Als we restjes overhebben, dan proberen we zo origineel mogelijk een gerechtje in elkaar te flansen. De Ieren daarentegen hebben ook echt een gerecht dat gebaseerd is op restjes: Dublin coddle.

View this post on Instagram

The story goes, our chef bumped into one of our good customers at the pub. They got to talking, over a pint, about a dish from the customers home town of Dublin, called Dublin Coddle… long story short, our chef was feeling jolly and promised to make the dish for him but with a slight Japanese twist. So he made this – Sapporo Coddle – bacon & pork sausage slow cooked in a miso pork broth with potatoes, onions & buttered sweet corn.

A post shared by Sando Bar (@sando_bar) on

Hoe maak je Dublin coddle?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de wortelen en aardappelen en snijd ze in schijfjes.

Neem een pan en bak de ajuinen een viertal minuten met de olijfolie op een medium vuur. Snijd de spekrepen in kleine blokjes (ongeveer 1cm), voeg ze toe aan de ajuinen en blijf goed roeren. Snijd vervolgens de worsten in stukken (van een vijftal centimeter) en doe ze daarna mee in de pan. Blijf goed roeren tot de worsten een bruine kleur krijgen.

Neem een braadpan (geschikt voor in de oven) en vul deze met een gemengde laag van de ajuinen, spekrepen en worsten. Maak daarbovenop een laag met wortelen en sluit af met een laag aardappelschijven. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Giet zachtjes de runderbouillon over de aardappelen en zet een deksel op de pan. Zet de pan voor 45 minuten in de oven en kijk af en toe of het niet uitdroogt. Voeg indien nodig wat kokend water toe.

Verlaag na 45 minuten de temperatuur van de oven tot 175 graden. Laat het daarna nog 30 minuten verder koken tot de aardappelen gaar zijn.

Haal de pan uit de oven en laat het een tiental minuutjes afkoelen voor je het opdient.

View this post on Instagram

Dublin coddle, traditional Irish potato, sausage and #bacon stew is a must-try when you learn English in #Ireland ?? ⤵️⁣ ・・・⁣ Find out more about @atlaslanguageschool in #Dublin.⁣ ・・・⁣ ➡️ Click here ➡ @learnenglishin_ and link in bio⁣ ?#DublinCoddle #Coddle #Dublin #Ireland⁣ ・⁣ ・⁣ ・⁣ #️⃣ #learnenglishin #english #studyabroad #efl #esl #internationalstudents #languagelearning #travel #explore #adventure #student #intercambio #cursodeingles #irish #irishfood #loveireland #soup

A post shared by Study Abroad & Travel Tips (@learnenglishin_) on

Bron: thespruceeats

Meer hartige ovenschotels?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Reageer op artikel:
Dublin coddle: heerlijk koken op z’n Iers met restjes
Sluiten