Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 27 dec 2018

Donderdag Veggiedag: vegetarische lasagne van Donna Hay

Deze vegetarische lasagne van Donna Hay met aubergine, zoete aardappel en bloemkool is zalig voor op Donderdag Veggiedag. In de béchamelsaus zit bloemkool verstopt zodat je weer goed op weg bent om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen.

Mocht je geen snijbiet kunnen vinden, vervang het dan door verse bladspinazie.

Zo maak je de vegetarische lasagne van Donna Hay

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Voor de bécamelsaus leg je de bloemkool in een grote pot met kokend water en kook het in 10 tot 15 minuten zacht. Giet af en zet apart.

Verwarm in een sauspan de olijfolie op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak 4 minuten tot alles zacht is.

Schep de bloemkool, het ui-knoflookmengsel samen met de melk, Parmezaanse kaas en een snuif zout in een blender en mix tot een gladde massa.

Verdeel de plakken aubergine en zoete aardappel over 2 met bakpapier beklede bakplaten en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet 10 tot 12 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.

Beleg een ingevette ovenschaal (ca. 3 liter) met de helft van de aubergine, zoete aardappel, snijbiet en de basilicum. Schep de helft van de béchamelsaus erover. Herhaal met de rest van de ingrediënten en bestrooi met de mozzarella.

Zet 15 tot 20 minuten terug in de oven tot de bovenlaag goudbruin kleurt. Zet nog 10 minuten apart voor je de lasagne aansnijdt.

Bestrooi eventueel met extra basilicum.

Donderdag Veggiedag: vegetarische lasagne van Donna Hay

Recept & foto: Facebook: Donna Hay

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Donderdag Veggiedag: vegetarische lasagne van Donna Hay
Sluiten