Liselotte
Liselotte Recepten 19 apr 2018

Donderdag Veggiedag: vegetarische burgers met aubergine en tzatziki

Dit recept is simpel en perfect voor Donderdag Veggiedag: vegetarische burgers met aubergine en tzatziki.

Zo maak je vegetarische burgers met aubergine en tzatziki

Pers de knoflook en hak de peterselie fijn. Snijd het kroontje van de aubergine en het vruchtvlees in plakken. Was de komkommer en rasp boven een ruime kom. Laat de komkommerrasp uitlekken in een vergiet.

Meng de komkommerrasp met de yoghurt in een kom. Breng op smaak met de helft van de peterselie, de helft van de knoflook, peper en zout. Roer goed door.

Verhit twee eetlepels olie in een pan en bak de vegetarische burgers in 6 minuten rondom krokant en gaar.

Marineer in een schaal de aubergine met twee eetlepels olijfolie, de resterende peterselie en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan en bak de aubergine plakken 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Beleg de broodjes met de tzatziki, de vegetarische burgers, de ijsbergsla en de aubergine. Verdeel de vegetarische burgers over de borden en serveer met extra tzatziki.

Donderdag Veggiedag: vegetarische burgers met aubergine en tzatziki

 

Reageer op artikel:
Donderdag Veggiedag: vegetarische burgers met aubergine en tzatziki
Sluiten