Donderdag Veggiedag: stevige maissoep

Deze maaltijdsoep is ideaal om te maken op een doordeweekse koude dag. Wanneer de dagen weer wat warmer worden, halveer dan de hoeveelheid bloem, gebruik een aardappel minder en voilà: je hebt een lichte maaltijd. Het leven kan soms zo simpel zijn.

Liever niet vegetarisch? Bak dan wat spekjes of blokjes ham krokant in een pan en voeg deze als laatste toe.

Zo maak je een stevige maissoep

Smelt een klont boter in een soep- of stoofpot en fruit de ui en knoflook aan. Klop er de bloem met een garde door als de ui en knoflook zacht zijn. Blijf een minuutje roeren tot de bloem een beetje bruin wordt. Zet het vuur hoger en giet er langzaam de melk bij terwijl je blijft kloppen, zodat er geen klontertjes ontstaan. Doe er dan de groentebouillon bij, blijf roeren en breng aan de kook.

Doe de blokjes aardappel, laurier en takjes tijm bij de soep en laat 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken tot de aardappels gaar zijn. Haal dan het laurierblad en de tijm uit de pot en mix met een staafmixer de soep glad. Roer er de maïs door en serveer.

Donderdag Veggiedag: stevige maissoep

Nog meer lekkere soeprecepten

Meer leuke content? Like ons op Facebook