Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 2 mei 2019

Donderdag Veggiedag: speltspaghetti met tomaten en gebakken ricotta van Jamie Oliver

Dit heerlijke recept voor speltspaghetti met tomaten en gebakken ricotta van Jamie Oliver is ideaal om te maken na een drukke (werk)dag. Je schuift de tomaten met de ricotta in de oven en ploft vervolgens neer op de zetel met een glas wijn. En ontspan …

Het recept voor speltspaghetti met tomaten en gebakken ricotta

Verwarm de oven voor tot 180 °C/gasovenstand 4. Giet 3 eetlepels olie in een kleine kom. Houd het bosje tijm 3 seconden onder de hete kraan om de takjes zacht te maken, schud ze goed droog en ris de blaadjes bij de olie. Pel de tenen knoflook, snijd ze in plakjes, snijd de rode peper in dunne ringetjes en doe ze in de kom. Rasp er de citroenschil boven, voeg een snuifje zeezout en zwarte peper toe, en roer alles goed door elkaar.

Leg de tomaatjes in een braadslede van 30 x 40 cm. Bestrijk de ricotta met de gekruide olie, leg hem in het midden van de braadslede en strijk de rest van de olie voorzichtig uit over de tomaatjes. Giet een scheutje water in de braadslede en zet hem 45 minuten in de hete oven.

Kook de spaghetti 10 minuten voor het einde van de oventijd volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.

Schep de ricotta uit de braadslede, schud de tomaatjes los van de takjes en gooi die weg. Giet een halve mok van het pastawater in de braadslede en schud voorzichtig om de aanbaksels van de bodem los te maken.

Giet de spaghetti af, hussel met een kneepje citroensap in de braadslede door elkaar, voeg naar smaak peper en zout toe en scheur er de ricotta over. Strooi er de rucola over, hussel de boel goed door elkaar en serveer direct. Je kunt er eventueel een scheutje balsamico over gieten.

Speltspaghetti met tomaten en gebakken ricotta van Jamie Oliver

Recept en foto: ‘Jamie’s super food voor elke dag’. Uitgegeven door Kosmos Uitgevers en te koop voor € 29,99.

Nog meer veggie recepten

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Donderdag Veggiedag: speltspaghetti met tomaten en gebakken ricotta van Jamie Oliver
Sluiten