Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 7 mrt 2019

Donderdag Veggiedag: risotto met erwten, courgette en munt

Met deze risotto met erwten, courgette en munt tover je de lente op je bord. Want we kunnen allemaal wel een beetje zonneschijn gebruiken!

Wij kozen voor erwten, courgette en bleekselder in deze risotto met groene groenten, maar je kunt er ook groene asperges, (tuin)bonen of lente-ui aan toevoegen.

Risotto bereiden is niet moeilijk

Je denkt misschien dat risotto bereiden moeilijk is, maar dat is het helemaal niet. De truc is dat je erbij blijft en vooral dat je blijft roeren (om de 30 seconden ongeveer). Zorg ervoor dat je telkens een pollepel bouillon toevoegt, roer tot de rijst het vocht heeft opgenomen en schenk er pas dan weer bouillon bij. Zo kan je risotto niet mislukken.

Na een minuut of 20 is de rijst al dente. Mocht je de rijst wat zachter willen, voeg dan meer bouillon toe en roer nog even door tot je de gaarheid hebt die je wilt.

Wil je risotto waar je weinig moeite voor hoeft te doen? Probeer dan eens deze risotto uit de oven met paddenstoelen en spekjes.

Zo maak je risotto met erwten, courgette en munt

Verwarm twee eetlepels boter in een sauteerpan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook en bleekselder ongeveer vijf minuten tot de groenten zacht zijn.

Roer de rijst erdoor en blus direct af met de wijn. Als de wijn opgenomen is, schep je er de courgette door en schenk je er een pollepel hete bouillon bij. Blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen en herhaal dit proces tot de rijst de beet heeft die je wenst.

Verwarm de erwten de laatste vijf minuten mee. Zet het vuur uit en roer de boter, Parmezaanse kaas, munt, peterselie, peper en zout door de risotto. Serveer direct.

Roer eventueel nog wat extra boter door de risotto als die nog niet romig genoeg is.

Donderdag Veggiedag: risotto met erwten, courgette en munt

Nog meer risotto

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Donderdag Veggiedag: risotto met erwten, courgette en munt
Sluiten