Donderdag Veggiedag: piperade

Pipe wadde? Piperade is een Frans-Baskisch gerecht dat gemaakt wordt van gesmoorde paprika, tomaten en ui.

Piperade kan je zowel als lunch, maar ook als vegetarisch hoofdgerecht eten. Je eet piperade het best met knapperig geroosterd brood en een knisperend glas ijskoude rosé.

Zo maak je piperade

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit in een wok of hapjespan de olijfolie op hoog vuur. Bak de ui hierin bruin. Draai het vuur naar middelhoog en doe de knoflook en de paprika in de pan. Roer regelmatig tot de paprika een beetje zacht wordt. Voeg de tomatenblokjes, laurier, tijm, paprikapoeder, cayenne en een snuifje zout toe. Breng aan de kook en  laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen.

Doe het mengsel in een lage ovenschaal en maak er met een lepel twee kuiltjes in. Breek in elk kuiltje een ei.

Zet 10 tot 15 minuten in de oven tot het eiwit is gestold.

Bestrooi met de peterselie en serveer met knapperig geroosterd brood.

Culy Homemade: piperade

Meer leuke content? Like ons op Facebook