Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 12 jul 2018

Donderdag Veggiedag: courgettesoep met basilicum en knoflookcroutons

Courgette is een echte zomergroente: de lekkerste vind je tussen juli en september. Deze courgettesoep met basilicum en knoflookcroutons is dan ook een ideale maaltijd tijdens die zomermaanden.

Het recept voor courgettesoep met basilicum en knoflookcroutons

Verhit de olijfolie in een grote soeppot en fruit de courgette, ui en knoflook 10 minuten zachtjes aan.

Doe de aardappelblokjes, groentebouillon, basilicum en peterselie erbij en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met een snuifje peper.

Zet een staafmixer in de pan en mix tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper en zout.

Verwarm ondertussen voor de croutons de oven voor op 200 graden. Meng de olijfolie, knoflook, peterselie en het zout in een kom en schep de blokjes brood er goed door met je handen.

Leg de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in ongeveer 10 minuten krokant worden. Schep ze halverwege een keer om. Let op: als ze al bruin en krokant zijn, haal ze dan eerder uit de oven, want ze verbranden snel. Strooi de laatste 3 minuten de Parmezaanse kaas erover.

Serveer de soep direct met de croutons en eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.

Reageer op artikel:
Donderdag Veggiedag: courgettesoep met basilicum en knoflookcroutons
Sluiten