Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 25 jul 2019

Donderdag Veggiedag: champignonburger op de pelletgrill

Dat een veggie barbecue helemaal niet saai hoeft te zijn wisten we al een poosje. Nu kan je je assortiment nog verder uitbreiden dankzij gezonde, vegetarische burgers, nuggets en kroketjes!

The Bio Veggie Company is een Belgisch label dat gezonde, vegetarische burgers, nuggets en kroketjes maakt. Niet enkel voor vegetariërs: ook die hard carnivoren zullen duimen en vingers bij deze champignonburger aflikken.

Jelle van foodblog The Messy Chef maakte een champignonburger met ras el hanout, mayonaise, gepekelde komkommer en een wortelsalade. Dat deed hij op een pelletgrill, een grill waar je wel op open vuur je burgers kunt bereiden, maar geen gebruik hoeft te maken van (vervuilende) houtskool. Mocht je geen pelletgrill in huis hebben, kan je de champignonburger natuurlijk ook prima op je eigen (elektrische) barbecue bereiden.

Donderdag Veggiedag: champignonburger op de pelletgrill

Zo maak je een champignonburger met wortelsalade

Snijd een stuk van de komkommer. Snijd er met een dunschiller lange slierten van.
Schil de wortel en doe hetzelfde als bij de komkommer. Doe de groenten in een mengkom.

Meng met het sap van een citroen, een eetlepel honing, een snuifje zout, een koffielepel harissa en 2 eetlepels water. Proef en zorg dat de balans zoet en zuur in evenwicht is.

Doe 3 eetlepels mayonaise in een mengkom samen met 1 eetlepel honing en een koffielepel ras el hanout.

Snijd het broodje doormidden en bak het even krokant aan. Bak de champignonburger krokant. Leg de burger op het broodje, dresseer met de salade en werk af met de heerlijke saus en een paar takjes koriander.

Donderdag Veggiedag: champignonburger op de pelletgrill

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Donderdag Veggiedag: champignonburger op de pelletgrill
Sluiten