Jill
Jill Recepten 26 jun 2018

Deze frisse quesadilla met spinazie en ham is de croque die nog ontbrak in je leven

Een croqueske nu en dan is lekker, maar soms wil je iets anders. Wat dacht je van een quesadilla met spinazie en ham als supersnelle lunch of diner? Een frisse Europese twist op deze Mexicaans croque waar het water je bij in de mond loopt.

Quesadilla met spinazie en ham

Als je diepgevroren spinazie gebruikt, ontdooi die dan en hak grof. Als je verse spinazie gebruikt, verwarm die dan in een pan met wat olie tot de spinazie geslonken is. Dat duurt normaal gezien maar een paar minuutjes. Hak daarna grof.

Beleg een tortilla met de kaas, de hamblokjes en de spinazie en eventueel nog wat zure room. Kruid met peper en zout. Leg de andere tortilla erop.

Zet een koekenpan met wat olie op medium vuur. Leg de quesadilla erin, bak zo’n 3 minuutjes tot de onderkant mooi goudbruin is. Keer dan voorzichtig om, met behulp van een spatel of een bord. Bak de andere kant ook zo’n 3 minuutjes.

Snijd de quesadilla met spinazie en ham in vier stukken. Geniet ervan!

quesadilla met spinazie en ham
Reageer op artikel:
Deze frisse quesadilla met spinazie en ham is de croque die nog ontbrak in je leven
Sluiten