Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 9 jul 2019

Deze 7 culinaire zondes wil je niet begaan in Italië

Italianen zijn gepassioneerd en heel fanatiek wanneer het hun eet- en drinkgewoonten betreft. Zak je deze zomer af naar Italië kun je je dus maar beter aan deze regels houden.

Deze 7 culinaire zondes wil je niet begaan in Italië

1. Drink NOOIT cappuccino tijdens de maaltijd. Cappuccino drink je enkel bij het ontbijt, liefst met een zoet gerecht erbij. De espresso is voor na de maaltijd.

2. Risotto en pasta zijn geen bijgerechten. Volgens Italianen is pasta bij een maaltijd serveren, alsof het een groentengerechtje is heiligschennis.

3. Doe geen olijfolie in het kookwater als je pasta kookt. Alleen olijfolie achteraf aan de pasta toevoegen!

4. Geen ketchup op pasta! Italianen vinden dit schokkerend en een ware culinaire zonde. Wij van Culy trouwens ook.

5. Spaghetti bolognese is een beroemd Italiaans gerecht, maar wordt echt nergens in Bologna geserveerd. De reden? Traditioneel gezien eten de Italianen tagliatelle bij de Bolognese-saus, geen spaghetti.

Deze 9 culinaire zondes wil je niet begaan in Italië

6. Pasta met kip is een combinatie waar Italianen van gruwelen. Hoewel Amerikanen dit ‘typisch Italiaans’ noemen, zal geen enkele Italiaan met een culinair hart dit serveren.

7. De caesar salade is geen klassiek Italiaans gerecht, hoewel de (mede)bedenker, Caesar Cardini, wel Italiaans was. Dit bestel je dus beter niet wanneer je op restaurant gaat in Italië.

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze 7 culinaire zondes wil je niet begaan in Italië
Sluiten