Inspiratie 3 dec 2018 Lai-Wah

Spice up your life: deze 3 kruidenmixen maak je helemaal zelf

Vergeet die dure kruidenmixen uit de supermarkt: zelf je kruiden mengen is vele malen lekkerder. Wij geven je 3 kruidenmixen die je helemaal zelf gaat maken: spice up your life!

Voor al deze mixen geldt dat je de kruiden altijd op een laag vuur moet roosteren (anders verbranden ze) tot de geuren vrijkomen.

Gebruik voor het malen van de kruiden een vijzel, een speciale kruidmolen, een koffiemolen of een afsluitbaar plastic zakje met een deegroller of conservenblik (sla daarmee op de kruiden in het zakje).

Koop je kruiden bij een exotische winkel of markt, dan ben je een pak goedkoper uit en vind je gegarandeerd alle kruiden die je nodig hebt.

kruidemix maken

Spice up your life: deze 3 kruidenmixen maak je helemaal zelf

Koriander, kardamon en komijn
Rooster 1 koffielepel komijnzaadjes, 2 koffielepels korianderzaad en 1/2 koffielepel gedroogde kardemonpeulen in een kleine pan tot de geuren vrijkomen. Maal vervolgens de kruiden tot een poeder.

Lekker bij: aardappelen, courgette, champignons, aubergine of als droge marinade voor lamsvlees of steak.

Kaneel, kruidnagel en fenegriek
Rooster een halve koffielepel fenegriekzaadjes, 1/4 koffielepel kruidnagels en 1 cm van een kaneelstokje in een kleine pan tot de geuren vrijkomen. Maal vervolgens de kruiden tot een poeder.

Lekker in: bonen- of vleesschotels, wintergroenten (wortelen, pompoen, (zoete) aardappelen, …), kip of als vervanger van garam masala.

Kokos, mosterdzaad en curryblad
Rooster 10 tot 12 curryblaadjes, 1 koffielepel mosterdzaad en 1 koffielepel kokosnoot in een kleine pan tot de geuren vrijkomen. Maal de curryblaadjes en kokos tot een poeder en meng er de geroosterde mosterdzaadjes door.

Lekker bij: vis, linzen, tomatengerechten en dressings voor salades.

kruidenmix zelf maken
Reageer op artikel:
Spice up your life: deze 3 kruidenmixen maak je helemaal zelf
Sluiten