Inspiratie 9 mrt 2019 Lissa

Een gemengde burger van vlees en champignons: 5 voordelen

Een gemengde burger, zegt het je iets? Dat is een burger die gemaakt is van  rundvlees gemengd met champignons. Klinkt lekker en dat is het ook. En er is nog een bonus: een gemengde burger biedt ook heel wat voordelen!

1. Geen droge lap

Vaak smaken hamburgers als een droge schoenlap. Bij de gemengde burger is dat niet het geval, want de sappen van de champignons zorgen voor een lekkere sappige textuur.

2. Zelfs voor champignon-haters

Je bent een champignon-eter of je bent het niet. Met de gemengde burger hoef je geen van beide te zijn, want geloof ons: je gaat het lusten. Champignons zijn namelijk heel rijk aan umami (de vijfde basissmaak). Tel daar de andere umami-ingrediënten als rundvlees en ketchup bij op en je krijgt een heerlijke burger.

3. Rijk aan belangrijke voedingsstoffen

Champignons bevatten veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B en antioxidanten zoals seleen (wat zorgt voor een beter immuunsysteem) en kalium (wat de bloeddruk onder controle houdt). Verder zijn ze vetvrij, cholesterolvrij en arm in calorieën.

4. Makkelijker dan ooit

Je hoeft niet al te veel ingrediënten gebruiken om iets lekkers te maken. Met de simpele combinatie van 25% champignons en 75% vlees kom je al heel ver.

5. Beter voor het milieu

Hoe meer vlees je vervangt door champignons, hoe kleiner je ecologische voetafdruk wordt. Vlees is namelijk gekend voor zijn grote CO2-uitstoot. Champignons hebben niet veel plaats nodig om te groeien en ook de behoefte aan water is minimaal.

Wil je helemaal goed doen voor het milieu en een veggieburger maken?

Veggieburgers maken: 7 handige tips

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Bon Appétit

Reageer op artikel:
Een gemengde burger van vlees en champignons: 5 voordelen
Sluiten