Paulien
Paulien Drinken 29 jan 2019

Mr. Vino: de lekkerste wijn met valentijn

14 februari is het Valentijnsdag, de dag waarop geliefden en verliefden extra aandacht voor elkaar hebben. Volgens The Beatles is liefde alles wat je nodig hebt. Maar het het leven is toch net iets aangenamer met lekker eten en uiteraard hartveroverende wijn. 

Of je er nu voor kiest om uit eten te gaan of romantisch thuis te kokkerellen. Hier zijn alvast enkele suggesties van wijnexpert mr. Vino om er een onvergetelijke avond van te maken.

Het aperitief

Om te beginnen is er natuurlijk een prosecco om de smaakpapillen te activeren. Speciaal voor deze gelegenheid kun je kiezen voor de Il Vino Dell Amore; een prosecco in een speciale romantische verpakking. Voor een sprankelend begin.

Ook sprankelend kan een Moët & Chandon Rosé champagne zijn. Deze variant is wel iets duurder, maar dat proef je ook. Liever ‘iets’ goedkoper en toch speciaal? Bestel of maak een heerlijke Kir Royale: een mix van Crème de Cassis en Champagne.

Gebruik bijvoorbeeld een Vouvray (Loirewijn) gemaakt volgens de méthode champenoise. Schenk een klein beetje (of meer; je kunt het zo zoet maken als je wilt) Crème de Cassis de Bourgogne in een champagneglas en vul aan met Champagne. Zorg dat de ingrediënten goed koud zijn voordat je de Kir Royale maakt. Het glas smaakvol versieren, past mooi in de sfeer van de avond.

wijn met valentijn

Bij de maaltijd

wijn met valentijn

Het aperitief hebben we dan wel gehad. Bij het hoofdgerecht geef ik twee suggesties. Bij een wat ‘zwaarder’ hoofdgerecht zou ik een mooie fles St. Valentin kiezen. Een rode wijn uit Lirac (Côtes du Rhone), gemaakt van de druivensoorten grenache en syrah. Vol en rond van smaak en heerlijk bij rood vlees. Een wijn die smaakt naar meer, net zoals de liefde…

Maar dé wijn bij uitstek voor Valentijn is toch echt de Saint-Amour. De romantische Cru uit de Beaujolais. De wijn heeft een robijnrode kleur, die helder, open en eerlijk is. De cru ruikt heerlijk en doet me denken aan aroma’s van rood fruit (aardbeien, kersen) en wilde bloemen.

Het dessert

De avond is nog lang en het dessert dient zich aan. Bij voorkeur een grand dessert. Uiteraard één bord om te delen maar wel 2 glazen. Of je nu samen aardbeien dipt in witte chocolade, of gaat genieten van brownies, passievruchten en vanilleparfait: een koel glas Beaumes-de-Venise of een op hout gelagerde Banyuls, maken elke hap compleet.

Geniet en maak er een heerlijk romantische avond van. Aan de wijn zal het niet liggen. Santé.

wijn met valentijn

Mr. Vino: de allerlekkerste herfst-wijnen

Reageer op artikel:
Mr. Vino: de lekkerste wijn met valentijn
Sluiten