Paulien
Paulien Inspiratie 10 sep 2019

De lekkerste geroosterde zoete aardappelen maak je zo

Het is duidelijk, de Culy-redactie krijgt niet genoeg van zoete aardappelen. Het is dan ook het ideale bijgerecht. Maar hoe maak je nu de perfecte geroosterde zoete aardappelen? Moeilijk is het niet als je de volgende tips gebruikt. Wil je toch wat meer variatie? Ook daar kan voor gezorgd worden. Zet in ieder geval je oven al maar aan.

Hoe vettiger, hoe prettiger

Het is misschien niet de meeste gezonde manier van koken, maar een stevige portie olijfolie of boter zorgt ervoor dat je zoete aardappelen nog lekkerder worden. Ze blijven minder makkelijk plakken aan de bakplaat en drogen niet uit.

 

geroosterde zoete aardappelen

Niet overdrijven

De belangrijkste tip voor het roosteren van groenten en aardappelen is dat je de bakplaat niet te vol mag leggen. Door ze ruimte te geven zullen ze een mooiere kleur krijgen en is er ook plaats voor overtollig vocht. Als ze te dicht bij elkaar liggen blijft dat vocht gevangen en stoom je je aardappelen in plaats van ze te roosteren.

Laat ze mooi kleuren

Door je aardappelen bruin te laten worden, krijgen ze hun lekkere smaak. Ga dus niet om de paar minuten je aardappelen omroeren of schudden met de bakplaat. Geef ze de tijd om mooi bruin te worden.

geroosterde zoete aardappelen

Met een meetlatje

Je hoeft niet echt een meetlat te gebruiken, maar probeer je zoete aardappelen in stukken van dezelfde grootte te snijden. Zo garen ze gelijkmatig en zit je later niet met rauwe stukken. Als je plakjes wil, gebruik je dus best een mandoline.

Experimenteer

Zoete aardappelen zijn heerlijk met wat olijfolie en wat zout. Maar je kan er zoveel meer mee dan dat. Zo kan je de zoete aardappelen besprenkelen met wat appelsiensap en olijfolie. Dan krijg je lekker gekaramelliseerde aardappelpartjes. Je kan er allerlei kruiden over strooien voor ze de oven in gaan. Je kan ook achteraf een lekkere vinaigrette over het geheel gieten. Om er helemaal een guilty pleasure van te maken, kan je er wat parmezaanse kaas over raspen in de oven.

Nog meer zoete aardappel-recepten?

 

Reageer op artikel:
De lekkerste geroosterde zoete aardappelen maak je zo
Sluiten