Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 9 apr 2019

De foodbucketlist van Culy’s redacteur Lai-Wah

de foodbucketlist van Culy's Lai-Wah

Iedereen heeft wel een bucketlist. Zo wil je misschien ooit eens uit een vliegtuig springen of staat de marathon van New York hoog op je lijstje. Ook foodies hebben een bucketlist en daar draait het natuurlijk enkel om eten. Wij vroegen onze Culy-redacteur Lai-Wah aan de hand van een aantal vragen naar haar foodbucketlist.

Welk restaurant in België staat hoog op jouw lijstje? En welk restaurant wereldwijd?
“Geloof het of niet, maar ik ben nog nooit in The Jane geweest. Wel heb ik eens mogen proeven van de gerechten van Nick Bril tijdens Tomorrowland afgelopen jaar en dat smaakte absuluut naar meer. Dus Nick, als je dit leest…

Wereldwijd staat ‘Osteria Francescana‘ dat vorig jaar voor de tweede maal is uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld heel hoog op mijn lijstje. Misschien niet origineel, maar ik zou heel gelukkig zijn als ik daar eens zou mogen eten.”

View this post on Instagram

Fica em Módena, na Itália, o restaurante Osteria Francescana, hoje eleito o melhor restaurante do mundo pelo 50 Best. Comandado pelo carismático e talentoso Massimo Bottura, o restaurante ganhou fama com releituras dos clássicos italianos e com suas criações instigantes e com nomes divertidos, como a já clássica sobremesa “Oops! I dropped the lemon tart”- em que a torta de limão vai desmoronada num prato que parece trincado; entre muitas outras delícias que já caíram nas graças, inclusive, dos mais conservadores. Vale assistir (e reassistir!) ao episódio dele na primeira temporada do Chef's Table no Netflix. #voosolo #voosooviagens #massimobottura #osteriafrancescana #modena #italia #50best #restaurante #chefstable #netflix

A post shared by VooSolo Viagens (@voosoloviagens) on

Met wie zou je wel eens in de keuken willen staan (dead or alive) en wat zou je dan willen bereiden?
“Sophia Loren. Zo’n prachtige vrouw met een voorliefde voor lekker eten en drinken. Mijn lijfspreuk heb ik van haar: “I’d much rather eat pasta and drink wine than be a size zero”.
Op het menu zou een corpulente Italiaanse maaltijd staan met verse pasta, pizza, sauzen en stukken gebraad. Onder het genot van een goed glas wijn, natuurlijk.”

Foto: Getty Images

Welke kookheld zou je willen ontmoeten en wat zou je hem/haar dan willen vragen
“David Chang van restaurant Momofuku. Ik zou hem dan willen vragen om voor me te koken. Het maakt niet uit wat want wat die man maakt kan niet anders dan goddelijk lekker zijn!”

Wat zou je nog graag eens willen leren op kookvlak?
“Fermenteren heb ik nog nooit gedaan. Ik was laatst op bezoek bij Lars Block van restaurant ‘Le Zoute Zoen’ en hij liet me tientallen bokalen zien met gefermenteerde ingrediënten. Van aardperen tot aan octopussen. Ik vind het een mooi gegeven dat je hierdoor voedselverspilling tegengaat en je een ingrediënt een andere dan de oorspronkelijke smaak geeft. Binnenkort ga ik voor Culy samen met Lars een reportage maken en zal ik zeker meer te weten komen over het fermentatieproces.”

Welk keukentool heb je nog niet op je aanrecht staan, maar zou je dolgraag willen bezitten?
“Een koksmes van Chelsea Miller. Zij maakt onder andere de messen voor chef Massimo Bottura van ‘Ostaria Francescana’. Zo’n mes kost $800 en dat laat mijn portefeuille helaas nog niet toe.”

Deze vrouw maakt de koksmessen van het beste restaurant ter wereld

Welk (bekend) gerecht zou je ooit nog eens willen proeven?
“De echte fettuccine all’Alfredo in het restaurant dat Alfredo Di Lelio zelf nog is gestart: ‘Alfredo di Roma‘. Het schijnt dat als je een speciale gast bent, je een gouden lepel en vork krijgt om het gerecht te eten.”

Fettuccine Alfredo: de oorsprong en het recept

Welk land staat hoog op jouw foodbucketlist en welk gerecht zou je dan willen eten?
“Chinese streetfood. Maakt niet uit wat. Een reis naar China staat al jaren op mijn bucketlist. Ondanks mijn (deels) Chinese roots, ben ik er helaas nog nooit geweest. Als ik ooit in China ben is het eerste dat ik daar ga doen naar een foodkraampje gaan om iets echt authentieks te bestellen. Ook al zijn het varkensoren.”

Foto: Getty Images

Wat zou je graag leren eten dat je nu niet graag lust?
“Als foodie lust ik zo goed als alles, maar orgaanvlees gaat er bij mij niet met veel plezier in. Maar ik vind dat je alles een keer moet proeven en proberen. Kwal kan ik bijvoorbeeld al van mijn lijstje schrappen. Niet lekker.”

Wat is jouw allergrootste droom op culinair gebied?
“Omdat ik alles graag eet, kan ik vaak niet kiezen als ik op restaurant ga. Het liefst proef ik van alles een beetje, want ik ben altijd bang om iets te missen. Ik zou dus weleens in een toprestaurant van alle gerechten op het menu een hapje willen nemen.
Ooit zou ik ook mijn eigen kookboek willen schrijven.”

Lai-Wah

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
De foodbucketlist van Culy’s redacteur Lai-Wah
Sluiten