Paulien
Paulien Tips & Tricks 29 dec 2019

De 10 beste tips voor een overheerlijke vegetarische gourmet

Als je aan gourmet denkt, denk je waarschijnlijk eerst aan een overdaad aan lekkere stukjes vlees. Maar een gourmet kan ook perfect vegetarisch zijn. Hier zijn 10 tips om een overheerlijke vegetarische gourmet te organiseren.

1. Falafel

Iedereen lust graag falafel. Je kan makkelijk falafelballetjes kopen in de supermarkt of je kan ze zelf maken. En als je ze in kleine ronde schijfjes vormt, lijken het net hamburgertjes.

2. Champignons

Champignons zijn altijd lekker bij gourmet. Je kan ze simpelweg bakken in wat boter in je pannetje, maar je kan ze ook nog extra pimpen. Vul ze met kruidenkaas of een andere lekkere vulling en je bijgerecht wordt plots de ster van de maaltijd.

3. Toast

Als wij gourmetten, hebben we meestal al vijf broodjes met lookboter op voor het eerste vleesje gebakken is. Kies dus een paar verschillende soorten kruidenboter uit en laat je gasten zich te goed doen aan knapperige broodjes van het gourmetstel.

4. Veggieburgers

De supermarkt heeft een heel arsenaal aan vegetarische producten in de verstoog. Kies dus de lekkerste veggieburgers uit en snij ze in kleinere, gourmet-vriendelijke stukjes.

5. Dips

Je hebt nooit te veel sausjes als je aan het gourmetten bent. Maar vul je sausjes arsenaal ook eens aan met wat dips zoals deze heerlijke avocadohummus. Daar kan je dan je geroosterde broodje heerlijk in soppen.

6. Gegrilde groenten

Snij wat courgette, aubergine, paprika en knolselder in plakjes en grill ze in je pannetje. Je kan ook zelf een kruidenolie maken om de groenten nog lekkerder te maken. Dat doe je door je favoriete kruiden in wat olie te doen en dat een paar dagen te laten infuseren.

7. Omelet

Die pannetjes van gourmet zijn eigenlijk bedoeld om vleesjes in te bakken, maar niets houd je tegen om er een lekker omelet in klaar te maken. Zet enkele kannetjes met losgeklopte eieren op tafel en laat je gasten zelf hun omelet samenstellen.

8. Taco’s

Koop in de winkel miniwraps, of als ze dat niet hebben, kan je ze zelf met een koekjesvorm uitsteken. Grill je groenten doe ze tussen het wrapje en werk af met je favoriete dipsaus.

9. Tempeh-satés

In de winkel kan je gemarineerde tempeh kopen, of maak zelf een lekkere marinade. Snij de tempeh in hapklare brokjes en prik ze op spiesjes met wat ui en paprika. Et voilà! Een tempeh-saté!

10. Kaas

De beste tip hebben we tot laatst bewaard. Koop allerlei verschillende soorten kaas. Mozzarella in een pannetje met wat verse tomaten, wat verkruimelde feta bij je omelet of wat halloumi op de grill. Kaas maakt alles beter!

Een geslaagde gourmet avond gehad? Dankzij deze 5 tips verwijder je makkelijk de gourmetgeur uit je huis.

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
De 10 beste tips voor een overheerlijke vegetarische gourmet
Sluiten