Recepten 26 jun 2018 Lai-Wah

Culy Homemade: zelf runderbouillon maken

Een homemade bouillon wint het wat ons betreft nog altijd van een kant-en-klare versie van een blokje of uit een bokaal. We zeggen niet dat daar iets mis mee is, want soms wil je gewoon iets snel gedaan hebben. Heb je genoeg ruimte in je vriezer? Maak dan een voorraad van deze runderbouillon en je hebt het altijd bij de hand.

Eerder maakten we al een kippenbouillon die kan dienen als basis van soepen, sauzen, wokgerechten en stoofpotjes. Datzelfde geldt voor deze runderbouillon.

Tip: vries ook een deel in een ijsblokjesvorm in voor wanneer je niet zoveel nodig hebt in een gerecht.

Zo maak je zelf runderbouillon

Braad in een soeppot de runderschenkel even aan in de olijfolie tot ‘ie bruin kleurt.

Voeg de bleekselder, ui, look, preiringen, jeneverbessen, peperkorrels en de kruiden toe met 2 liter water en breng aan de kook.

Laat 3 tot 4 uur zachtjes koken met het deksel schuin op de pot. Schuim de bouillon regelmatig af.

Zeef de bouillon door een fijne zeef en kruid met peper en zout. Let op: vries de bouillon pas in als het volledig is afgekoeld.

Lekker in een saus met Zweedse gehaktballetjes!

Zweedse gehaktballetjes (zoals die van Ikea)

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zelf runderbouillon maken
Sluiten