Recepten 20 jun 2018 Jill Dhondt

Culy Homemade: zelf naanbrood bakken

‘Naan’ betekent brood. En toch zeggen we naanbrood, wat eigenlijk broodbrood betekent. Maar wat maakt het uit? Het is zó lekker, bestreken met knoflookboter en verse koriander. Zet je het op tafel, dan is het binnen de kortste keren opgegeten. Je kan nooit genoeg naanbrood hebben. Probeer het daarom eens zelf.

Zelfgemaakt naanbrood is zoveel lekkerder dan de voorverpakte versie uit de supermarkt. De smaak is voller, en je keuken gaat er zo heerlijk van ruiken. Ook is het heel simpel en leuk om zelf te maken. Bovendien kan je meerdere broden tegelijk bakken. Met dit recept bak je 8 broden in één sessie. Gewoon een keer proberen is de boodschap dus.

Zelf naanbrood bakken: zo doe je dat

Vermeng de gist, de suiker en het water in een kom tot de gist oplost. Laat even rusten, tot er belletjes ontstaan. Roer daarna de olijfolie, yoghurt en het ei door het gistmengsel.

Neem een tweede kom en doe daarin 128 gram bloem samen met het zout. Meng even door elkaar. Voeg het gistmengsel toe aan het bloemmengsel en roer alles om met een lepel.

Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrechtblad. Voeg beetje bij beetje verse bloem toe, terwijl je het deeg kneedt, zo’n 3 minuten lang. Het zou kunnen dat je niet alle bloem opgebruikt. Het is beter spaarzaam te zijn: je wil een glad deeg dat niet plakt. Als je teveel bloem in één keer toevoegt, heb je kans dat het deeg te taai wordt.

Rol het deeg dan tot een bol, leg het terug in de kom en dek het af met huishoudfolie. Zet het op een warme plek en laat 1 uur lang rijzen. Verdeel het deeg daarna in 8 stukken. Bestuif je aanrechtblad terug met bloem en rol elk stukje deeg met een deegroller uit tot het de ovale vorm van naanbrood bereikt.

Verhit vervolgens een koekenpan met een dikke bodem op een medium vuur. Bak de broden één voor één aan beide kanten in de hete pan. Zodra er luchtbellen ontstaan, kun je de naan omdraaien.

Bestrijk het naanbrood voor het serveren met wat gesmolten knoflookboter en bestrooi met fijngehakte koriander of peterselie. Heerlijk!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zelf naanbrood bakken
Sluiten