Nancy
Nancy Recepten 21 okt 2019

Culy Homemade: zelf chips maken met twee dips (hartig en zoet!)

Een zak chips opentrekken is erg gemakkelijk, maar ze zelf maken is toch nog iets anders. Niets zo lekker als verse, zelfgemaakte chips, recht uit de oven! We maken er ook twee dips bij: een hartige en een zoete variant.

Wil je zelf chips maken, dan is het verstandig om vastkokende aardappelen te nemen. Voor de hartige dip gingen we voor de klassieker sour cream & onion. De zoete is gemaakt van pure chocolade met een snufje zeezout, voor alle zoet-zout-lovers.

Foto: Nancy van Batenburg voor Culy

Zelf chips maken

Boen de aardappels schoon onder de kraan. Droog ze en snijd ze in hele dunne plakjes met een mandoline (of met een scherp mes, als je goed dun kunt snijden!).

Leg alle plakjes aardappel op velletjes keukenpapier te drogen. Bestrooi ze met keukenzout en laat ze 15 minuten staan om overtollig vocht kwijt te raken.

Verhit de olie in een ruime hapjespan op medium vuur. Test met een schijfje aardappel of de olie goed heet is: hij moet er binnen 30 seconden goudbruin en knapperig uit komen. Laat uitlekken op keukenpapier en frituur de rest van de aardappelschijfjes in porties tot ze mooi knapperig zijn.

Doe niet te veel aardappels tegelijk in de hete olie, want dan koelen ze te veel af en zuigen de chips de olie op.

Foto: Nancy van Batenburg voor Culy

Voor de dips

Meng voor de sour cream & onion dip alle ingrediënten in een kommetje. Garneer met wat van de fijngehakte bieslook.

Smelt de chocolade au bain marie en giet vervolgens in een ander kommetje. Bestrooi met wat zeezout en dippen maar!

Foto: Nancy van Batenburg voor Culy

Liever andere snacks?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zelf chips maken met twee dips (hartig en zoet!)
Sluiten