Culy Homemade: witte aspergetips met wilde zalm en avocado

In geen tijd op tafel en perfect voor het lenteseizoen: witte aspergetips met wilde zalm, avocado en een zachtgekookt eitje. 

Zo maak je witte aspergetips met wilde zalm en avocado

Schil de aspergetips en snijd de kontjes eraf. Doe de asperges samen in een kookpot met ruim water. Breng op smaak met een snuif zout én een snuif suiker, en breng aan de kook. Kook ongeveer 5 tot 7 minuten, afhankelijk van hoe zacht je de asperges wilt hebben.

Kook ondertussen eitjes. Wij hebben ze het liefst lekker zacht, dus ongeveer 4 minuten. Spoel ze af met koud water en pel ze voorzichtig.

Snijd de avocado in dunne plakjes en hak de peterselie fijn. Haal de reepjes wilde zalm een beetje los van elkaar.

Serveer de zachte aspergetips met de wilde zalm, plakjes avocado, gehakte peterselie en een zachtgekookt eitje. Besprenkel met het sap van 1/2 citroen en breng op smaak met extra peper en zout.

Culy Homemade: witte aspergetips met wilde zalm en avocado

Nog meer lekkere recepten met asperges

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Meer leuke content? Like ons op Facebook