Jill
Jill Recepten 30 apr 2018

Culy Homemade: wentelteefjes met rabarber en kokos

Wentelteefjes met rabarber, gemaakt van dikke plakken brioche, geweekt in kokosmelk met kardemom, gebakken met een jasje van knapperige amandelen. Hoe goddelijk wil je ‘t hebben?

We toonden je al het standaardrecept voor heerlijke wentelteefjes. Maar nu geven we je met plezier ook deze seizoensvariant van wentelteefjes met rabarber mee.

Voor de gepocheerde rabarber

Snijd de rabarber in langwerpige stukjes.

Breng in een steelpannetje de suiker met het water aan de kook. Laat pruttelen tot de suiker is opgelost.

Voeg de rabarber toe en laat 5 tot 10 minuten koken in de suikersiroop tot ‘ie zacht, maar nog wel stevig is.

Voor de wentelteefjes met rabarber

Klop de eieren los met de kokosmelk, kardemom en het amandel-extract. Giet het in een ondiepe schaal.

Leg de plakken brioche erin en keer ze na een paar minuten om. Doordat het brood zacht is geworden, kun je de amandelen er een beetje indrukken. Doe dat aan beide kanten.

Verhit wat kokosolie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.

Serveer de wentelteefjes met rabarber en een handje frambozen. Ben je een zoetekauw? Voeg dan gerust nog een beetje maple syrup toe. Genieten maar!

wentelteefjes met rabarber

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: wentelteefjes met rabarber en kokos
Sluiten