Recepten 14 mei 2019 Lai-Wah

Culy Homemade: veggie loempia’s uit de oven

Deze veggie loempia’s bereid je in de oven en niet in frituurvet. Een pak gezonder dus. Lekker met zoete chilisaus.

Zo maak je veggie loempia’s uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de glasnoedels zoals aangegeven op de verpakking, giet af en spoel met koud water. Laat uitlekken en besprenkel met 1 koffielepel sesamolie.

Bak het ei in een kleine pan tot een dun pannenkoekje. Rol het ei op en snijd in dunne plakjes en die weer in kleine stukjes.

Fruit in een klein beetje olie de wortel en lente-ui tot ze zacht zijn. Doe de soja, bloem en rijstwijn erbij en warm nog even door. Besprenkel met 1 koffielepel sesamolie.

Doe alles in een kom, samen met de noedels en de stukjes ei en roer door elkaar.

Leg op een deegvel aan de onderkant 2 eetlepels van de groenten-noedelmix. Er moet aan de beide zijkanten nog ruimte over zijn. Rol het deeg tot de helft op. Sla dan de beide zijden naar binnen en rol vervolgens weer door tot er een loempia ontstaat. Plak de randjes vast door ze een beetje nat te maken met water.

Leg de loempia’s op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze ongeveer 15 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.

Culy Homemade: veggie loempia's uit de oven

Nog meer lekkere snacks

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Reageer op artikel:
Culy Homemade: veggie loempia’s uit de oven
Sluiten