Culy Homemade: uiensoep met gegratineerd stokbrood

Deze uiensoep met gegratineerd stokbrood is heel simpel om te bereiden. Je moet de uien wel een half uur laten karamelliseren, want dat is dé truc voor een goede uiensoep. Daardoor worden de uien lekker zoet en geven de soep een krachtig aroma.

Je zal zeker beginnen te wenen bij het snijden van de uien, maar geloof ons, die tranen zijn het absoluut waard!

Zo maak je uiensoep met gegratineerd stokbrood

Verwarm de boter en 1 eetlepel olijfolie in een soeppot met dikke bodem. Laat de uiringen met de tijm, peper en zout 30 minuten zachtjes bakken tot de uien bruin kleuren.

Roer de bloem erdoor en bak nog 1 minuut mee.

Schenk het bier en de bouillon bij de uien en laat 15 minuten zachtjes koken. Doe er de laatste 5 minuten de peterselie bij.

Verhit ondertussen de grill van de oven op de hoogste stand. Besmeer elk sneetje stokbrood met de rest van de olijfolie en verdeel de kaas erover. Grill ongeveer 2 tot 3 minuten tot de kaas gesmolten is.

Schep de soep in kommen en leg in elke kom een sneetje stokbrood.

Culy Homemade: uiensoep met gegratineerd stokbrood

Nog meer lekkere soepen

Meer leuke content? Like ons op Facebook