Recepten 4 mei 2019 Lai-Wah

Culy Homemade: Thaise biefstuksalade

Deze biefstuksalade vol Thaise smaken is zowel pittig als lekker fris. Een ideale combinatie, als je het ons vraagt. Geniet ervan met een goed glas wijn of een ijskoude ijsthee.

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten, want dit gerecht heb je met 30 minuutjes op tafel staan (na het marineren van het vlees).

Zo maak je de Thaise biefstuksalade

Hak voor de marinade alle ingrediënten in een keukenrobot of hakmolen tot een grove marinade. Besmeer de biefstukken ermee en laat minstens 20 minuten staan.

Meng voor de dressing alle ingrediënten met een garde in een kom goed door elkaar tot de suiker is opgelost.

Verhit voor de salade een grillpan op hoog vuur en bak hierin de biefstukken zoals je het zelf het lekkerst vindt. Voor bleu bak je ze aan elke kant ongeveer een minuut. Hou je meer van saignant, bak de biefstukken dan ongeveer 2 minuten per kant (als ze goed dik zijn). Haal uit de pan en laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie.

Meng de rest van de ingrediënten in een grote schaal en schep de dressing erdoor.

Snij de biefstuk in plakken en leg ze op de schaal of verdeel ze over de borden nadat je de salade hebt opgeschept.

Thaise biefstuksalade

Nog meer gezonde slaatjes

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Reageer op artikel:
Culy Homemade: Thaise biefstuksalade
Sluiten