Paulien
Paulien Recepten 17 mrt 2019

St. Patrick’s Day: knalgroene spaghetti

Wil je St. Patrick’s Day vieren maar ben je niet zo’n drinkebroer? Maak dan gewoon een knalgroen gerecht. Je hebt maar vijf ingrediënten nodig voor deze knalgroene spaghetti en je hebt ’em zo gemaakt. Gelukkige Saint Patty’s day!

Het recept voor knalgroene pasta

Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de pasta toe. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Terwijl de pasta kookt, pel je de teentjes look. Geef ze een stevige mep met het lemmet van je mes zodat de teentjes gekneusd zijn. Scheur ook alvast de dikke nerven uit de koolbladeren en scheur de overgebleven bladeren eventueel wat kleiner.

Als je pasta nog 5 minuten moet koken, voeg je de look en de koolbladeren toe aan het kokend water. Doe intussen 1,5 eetlepel olijfolie in een blender met de geraspte Parmezaanse kaas.

Giet de pasta en de koolbladeren af maar hou ongeveer 200 milliliter pastawater bij. Gebruik een tang om de teentjes look en de kool aan de blender toe te voegen.

Mix alle ingrediënten onder elkaar tot je een gladde, smeuïge massa bekomt. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Doe de pasta terug in de kookpot en voeg de groene saus toe. Als de pasta en de saus niet goed mengen, kan je eventueel wat van het pastawater toevoegen aan het mengsel. Verdeel de pasta over twee borden en werk af met wat ricotta en een scheutje olijfolie.

St. Patrick's Day: knalgroene spaghetti

Nog meer zin in pasta?

Bron: Food52

Reageer op artikel:
St. Patrick’s Day: knalgroene spaghetti
Sluiten