Nancy
Nancy Recepten 30 jul 2019

Culy Homemade: frisse lenterolletjes met mango en edamame

Deze lenterolletjes met mango en edamame zijn veggie, licht zoetig, een beetje pittig en heel gemakkelijk om te maken.

Voor de lenterolletjes heb je rijstpapier nodig. Dit kun je tegenwoordig bij veel supermarkten kopen (even kijken in het Aziatische schap of in de diepvries) en anders bij de Aziatische supermarkt.

Kun je geen edamame-boontjes vinden? Kies dan voor gedopte tuinbonen.

Het recept voor lenterolletjes met mango en edamame

Snijd alle ingrediënten en leg ze in bakjes zodat je de rolletjes rap kunt vullen. Zet een grote platte schaal of kookpot neer waar de rijstvellen inpassen. Kook water en giet dit in de schaal of pot en laat een klein beetje afkoelen.

Leg een snijplank klaar waar je de lenterolletjes op gaat maken en ook alvast een bord om de afgewerkte rolletjes op te leggen.

Week steeds één rijstvel per keer in het warme water en leg daarna op de snijplank. Maak een smalle rol van de verschillende ingrediënten in het midden van het vel. Rol vanaf onder strak op tot de helft, vouw dan de zijkanten naar binnen, en rol verder naar boven.

Eet de spring rolls direct of bewaar voor de lunch van de volgende dag in de koelkast.

Culy Homemade: frisse lenterolletjes met mango en edamameCuly Homemade: frisse lenterolletjes met mango en edamame

Nog meer lenterolletjes

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: frisse lenterolletjes met mango en edamame
Sluiten