Nancy
Nancy Recepten 8 feb 2019

Culy Homemade: stoemp met witte kool, boerenkool en bacon

Deze stoemp met witte kool, boerenkool en bacon is perfect voor dagen dat je de hele dag in je pyjama in de zetel wilt hangen. Je weet wel, zonder te veel gedoe.

De boerenkool bakken we eerst in een beetje vet van de bacon. Daarna gaat ‘ie door de stoemp. We voegden ook nog witte kool toe, maar je kunt ook spitskool of andere koolsoorten gebruiken.

Culy Homemade: stoemp met witte kool, boerenkool en bacon

Zo maak je deze stoemp:

Schil de aardappelen en doe ze in een ruime pot met water. Plet de tenen knoflook en voeg die ook toe. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

Terwijl de aardappelen koken, kun je de bacon knapperig bakken. Schep de plakken uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Gooi het vet uit de pan niet weg, maar bak er de witte kool en boerenkool gedurende een paar minuten in tot de kool gaar is, maar nog wel een bite heeft.

Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pot. Doe de melk en room erbij en breng aan de kook. Stamp de aardappelen daarna met een pureestamper tot een mooie puree. Schep dan ook de kool erdoor en meng door elkaar. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Verkruimel de bacon over de stoemp. Serveer met een klont boter erop en wat fijngesneden bieslook.

Culy Homemade: stoemp met witte kool, boerenkool en bacon

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: stoemp met witte kool, boerenkool en bacon
Sluiten