Culy Homemade: sopa de lima – Mexicaanse limoensoep

Wanneer je denkt aan de Mexicaanse keuken denk je misschien niet direct aan een limoensoep. Deze sopa de lima is echter een bekend gerecht in Mexico. Elk Mexicaans huishouden heeft wel zijn eigen recept voor deze zalig friszure soep.

Limoensoep? Dat klinkt als een zomers recept. Nee hoor, want door de kip, tomaten, rode peper en de kruiden is deze Mexicaanse limoensoep lekker verwarmend en dus ook zalig op koude winterdagen. Je serveert er gewoonlijk gebakken tortilla’s bij in plaats van soepstengels. Doop ze lekker in de soep.

Het recept voor Mexicaanse limoensoep

Snijd de tortilla’s in repen van een halve centimeter. Verhit de olie in een pan en bak de repen in delen goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snipper de ui, verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper in kleine stukjes. Fruit de ui en de peper in 1 eetlepel olie in een soeppot gedurende 4 minuten op middelhoog vuur. Pers de knoflooktenen erboven uit en voeg oregano, kruidnagels en laurierblad toe. Roer goed om.

Schenk na een minuut de tomatenblokjes erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten koken tot het tomatenmengsel half is ingekookt. Giet de hete bouillon in de pot en breng aan de kook.

Leg de kipfilets in de soep en kook ze zachtjes tot ze goed gaar zijn. Haal uit de soep en laat enigszins afkoelen. Trek met twee vorken of met je handen reepjes van de kip. Roer weer door de soep, samen met het sap van de limoenen.

Kruid eventueel met peper en zout naar smaak. Schep de soep in kommen of borden en garneer met stukjes avocado en koriander.

Culy Homemade: sopa de lima - Mexicaanse limoensoep

Nog meer lekkere Mexicaanse gerechten

Ontvang Culy wekelijks in je mailbox

* indicates required


Meer leuke content? Like ons op Facebook