Culy Homemade: sopa de ajo (Spaanse knoflooksoep)

Deze sopa de ajo (ofwel Spaanse knoflooksoep) is heel simpel, maar ontzettend lekker. Met slechts een paar ingrediënten staat deze goddelijke soep binnen een half uur op tafel.

Sopa de ajo is een traditionele Spaanse soep met gepocheerd ei, kippenbouillon, sherry en – verrassing – knoflook.

Het recept voor sopa de ajo (Spaanse knoflooksoep)

Schenk de olijfolie in een soeppot op middelhoog vuur en bak hierin de stukjes brood tot ze lichtbruin kleuren. Schep er de knoflook, het paprikapoeder en een snuif zout door en bak 3 minuten mee.

Schenk de kippenbouillon en een flinke scheut sherry erbij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

Pocheer ondertussen de eieren.

Een ei pocheren: zo lukt het jou ook (met een zeefje)

Schep de knoflooksoep in kommen en leg voorzichtig in elke kom een gepocheerd ei.

Culy Homemade: sopa de ajo (Spaanse knoflooksoep)

Nog meer lekkere recepten met knoflook

Meer leuke content? Like ons op Facebook