Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 4 jul 2018

Culy Homemade: snelle mac ‘n cheese met broccoli en bloemkool

Deze snelle mac ‘n cheese kun je helemaal in één pot maken. Dan moet die pot wél in de oven kunnen natuurlijk. Kan dat niet? Dan schep je ‘m gewoon over in een ovenschaal. Net zo gemakkelijk.

Snelle mac ‘n cheese

Kook eerst de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking. Voeg in de laatste minuut de broccoli en bloemkool toe en laat ze een minuut meekoken. Giet af in een vergiet.

Meng de cheddar met de Parmezaanse kaas in een kom en zet eventjes opzij.

Smelt de boter in een grote pot op medium vuur en bak de ui een minuut of drie. Voeg de bloem toe, roer goed door met een garde en doe dan de melk erbij. Klop hier ook de mosterd, de dragon en wat zout en peper door. Blijf kloppen tot het mengsel opborrelt en een dikke saus wordt. Dat duurt ongeveer drie minuten.

Haal de pot van het vuur af en roer hier een derde van de kaas door. Doe de pasta en de groente erbij en roer alles door elkaar.

Zet de oven op de grillstand. Strooi de rest van de kaas over de pasta in de pot. Als je geen ovenbestendige pot hebt, schep je het mengsel eerst over in een ovenschaal voordat je de geraspte kaas eroverheen strooit.

Zet de snelle mac ‘n cheese vijf minuten onder de hete grill, tot de kaas gesmolten en goudbruin kleurt.

Culy Homemade: snelle mac 'n cheese met broccoli
Reageer op artikel:
Culy Homemade: snelle mac ‘n cheese met broccoli en bloemkool
Sluiten