Monique
Monique Recepten 24 feb 2018

Culy Homemade: salade met dadels, amandelen en gekaramelliseerde rode ui

Deze heerlijke salade met dadels, amandelen en gekaramelliseerde rode ui is geïnspireerd op een recept uit Yotam Ottolenghi’s kookboek ‘Jeruzalem’. Zo smaakvol: het perfecte bijgerecht voor een maaltijd.

Hoe maak je een salade met dadels, amandelen en gekaramelliseerde rode ui?

Verhit een grote koekenpan met wat olijfolie op een rustig vuur. Bak hierin de uienringen in ongeveer 20 minuten zacht. Voeg op het einde een eetlepel granaatappelsiroop of rode-wijnazijn toe en eventueel een klein beetje water. Het geheel moet een beetje plakkerig worden.

Week ondertussen de ontpitte dadels in warm water zodat ze zachter worden. Als ze zacht genoeg zijn, hak je ze in stukjes.

Doe wat olijfolie in een koekenpan en rooster daarin de amandelen. Breng op smaak met zout, peper en andere Midden-Oosterse specerijen, zoals za’atar of ras el hanout. Wanneer de noten goudbruin en een beetje krokant zijn, haal je de pan van het vuur.

Meng wat olijfolie en citroensap onder de babyspinazie als frisse toets. Doe de dadels, geroosterde amandelen en gekaramelliseerde ui erbij en werk af met de dukkah of sesamzaadjes. Smakelijk!

Culy Homemade: salade met dadels, amandelen en gekarameliseerde rode ui
Reageer op artikel:
Culy Homemade: salade met dadels, amandelen en gekaramelliseerde rode ui
Sluiten