Nancy
Nancy Recepten 5 sep 2018

Culy Homemade: rösti met saffraanyoghurt en rode ui

Wij geven een Midden-Oosterse twist aan deze van oorsprong Zwitserse aardappelkoek en serveren er saffraanyoghurt, (mini) snijbiet en gekarameliseerde rode ui bij. Za-lig!

Zelf rösti maken is natuurlijk veel lekkerder dan kant-en-klare uit de diepvries. Het is echt niet moeilijk, je moet alleen een grote hoeveelheid aardappelen raspen. Heb je een keukenrobot die dat voor je doet, dan scheelt het je 10 minuten werk.

Culy Homemade: rösti met saffraanyoghurt en rode ui

Zo maak je deze rösti met saffraanyoghurt

Rasp de aardappelen op een grove rasp. Doe de aardappelrasp in een schone keukendoek en laat ongeveer een half uur uitlekken in een zeef boven een kom.

Maak ondertussen de saffraanyoghurt. Laat de saffraan daarvoor 5 minuten trekken in een schaaltje met 3 eetlepels warm water.

Roer het goudgele saffraanwater door de yoghurt. Doe de knoflook erbij en voeg olijfolie, citroensap en een snuifje zout toe. Zet apart.

Bak de rode uiringen op heel laag vuur in ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Voeg op het laatste moment een scheutje rodewijnazijn toe.

Rooster de pijnboompitjes.

Wring de doek met de uitgelekte aardappelrasp 3 tot 4 keer goed uit, zodat er zoveel mogelijk vocht uit de aardappelen komt. Meng de aardappelrasp met een snuif zout, de kurkuma en het ei.

Verhit een ruime pan op middelhoog vuur en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Doe de aardappelrasp voor de rösti in de pan en verdeel het zo dat je een mooie ronde koek hebt.

Bak aan één kant tot je ziet dat de buitenste randjes goudbruin beginnen te kleuren. Keer de rösti dan om (tip: leg een groot bord in de pan, trek twee ovenhandschoenen aan en draai de pan met bord en al om zodat de koek op het bord glijdt). Het is niet zo erg als de koek breekt: je kunt ‘m daarna wel weer een beetje aan elkaar boetseren.

Laat de rösti ook aan de andere kant goudbruin bakken en leg ‘m daarna op een bord. Verdeel de saffraanyoghurt eroverheen en beleg met de snijbiet, de gekarameliseerde rode ui en de pijnboompitjes. Knijp er tot slot nog wat van de overgebleven citroen overheen.

Culy Homemade: rösti met saffraanyoghurt en rode ui

Meer lekkere recepten:

Reageer op artikel:
Culy Homemade: rösti met saffraanyoghurt en rode ui
Sluiten