Nancy
Nancy Recepten 31 mei 2019

Culy Homemade: romige venkelsoep met witte bonen en krokante chorizo

De smaken van witte bonen en venkel komen heel mooi naar voren in dit recept. De krokante chorizo geeft de soep dan weer een lekkere textuur en een pittige beet. Geloof ons, na één kom wil je meer …

Het fijne aan dit recept is dat je een romige soep krijgt zonder dat je er room aan hoeft toe te voegen.

Culy Homemade: romige venkelsoep met witte bonen en krokante chorizo

Zo maak je deze venkelsoep

Zet een grote soeppot op laag vuur en smelt een klont boter samen met een scheutje olijfolie in de pot. Voeg de ui en de venkel toe en bak tot ze beginnen te karamelliseren. Doe de knoflook en het laurierblaadje erbij en laat een minuutje meebakken.

Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat alles zo’n vijf minuten koken en verwijder daarna het laurierblaadje. Pureer de soep en voeg dan de witte bonen toe. Laat ze kort mee verwarmen.

Bak de blokjes chorizo in een pannetje (je hoeft geen vet toe te voegen) tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Vang het vet van de chorizo op en meng het in een kommetje met een scheutje olijfolie en een snuif cayenne.

Serveer de soep in kommen met wat blokjes chorizo, de achtergehouden venkeltoppen en wat van de chorizo-olie.

Culy Homemade: romige venkelsoep met witte bonen en krokante chorizo

Dit recept is geïnspireerd op een oud recept van Bill Granger.

Nog meer lekkere Culy-soepjes

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: romige venkelsoep met witte bonen en krokante chorizo
Sluiten