Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 23 mei 2019

Culy Homemade: rijst met garnalen, erwtjes en gember

Mocht je er nog geen wok in je keukenstash hebben: het loont echt de moeite om een goede aan te schaffen. Bij de Aziatische supermarkt vind je de beste (en goedkoopste) exemplaren voor wanneer je op gas kookt. Anders moet je iets meer investeren om er een te kopen die geschikt is voor bijvoorbeeld inductie, maar dat is het echt waard. Wokgerechten zijn snel, gezond en vooral lekker. Wij trekken onze wok minimaal één keer per week uit de kast. Om deze rijst met garnalen, erwtjes en rucola te maken bijvoorbeeld.

Het recept voor rijst met garnalen, erwtjes en gember

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking in ruim water met een beetje zout. Giet af en laat afkoelen.

Verhit 1 eetlepel olie op hoog vuur in een wok en bak de garnalen snel tot ze een beetje roze worden. Schep uit de wok en zet apart.

Doe de rest van de olie in de wok en bak de gember en knoflook op hoog vuur 30 seconden. Blijf roeren, zodat het niet aanbrandt.

Schep de rijst erdoor en roerbak tot de rijst weer goed heet is.

Schep de erwten erdoor tot deze warm zijn. Roer er dan de sojasaus, rijstwijn en peper en zout door. Giet de eieren in de wok en blijf goed roeren tot ze gaar zijn.

Meng als laatste de garnalen en lente-ui door de rijst en kruid flink met peper uit de molen. Serveer met een handje rucola.

Culy Homemade: rijst met garnalen, erwtjes en gember

Nog meer lekkere recepten uit de wok

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Reageer op artikel:
Culy Homemade: rijst met garnalen, erwtjes en gember
Sluiten