Culy Homemade: pralines met pepernoten en kokos (voor Sint!)

Deze pralines met pepernoten en kokos zijn waanzinnig lekker. Een leuk hapje voor de Sint.

Als Sinterklaas weer richting Spanje is gevaren, vervang je de pepernoten door speculaas of andere koekjes.

Zo maak je pralines met pepernoten en kokos

Meng de fijngemalen pepernoten met de kokos en de gecondenseerde melk met een spatel in een kom.

Maak je handen vochtig en draai er balletjes van, zo groot je zelf wilt. Maak steeds je handen vochtig, zodat het pepernotenmengsel niet aan je handen gaat plakken.

Leg de balletjes op een met bakpapier bekleed bord of plank en zet een half uur in de koelkast om op te stijven.

Smelt de chocolade in een kom boven een pot water dat tegen de kook aan is (au bain-marie).

Haal de bonbons uit de koelkast en doop ze één voor één door de chocolade. Het is handig om hiervoor een vork te gebruiken zodat je de overtollige chocolade van de praline kunt laten druipen wanneer je ze uit de pot chocolade haalt. Leg ze daarna terug op het bakpapier.

Zet de bonbons terug in de koelkast tot de chocolade hard en droog is.

pralines met pepernoten

Meer leuke content? Like ons op Facebook